Vad är den acceptabla FPS-hastigheten för mig?

För vissa spel kan du fortfarande njuta av stora kläder på lägre bildräntor.

By on

Vad är den acceptabla FPS-hastigheten för mig?

Är du förvirrad över vad som är en acceptabel FPS-takt för att spela spel? Då kommer den här artikeln att hjälpa dig att öka din kunskap! Det kommer att ge dig en komplett lista över element, som kan påverka dina ramar per sekund hastighet. Dessutom kommer du, efter att ha läst skrivningen, att kunna göra ett bra val utan att öka kostnaderna i onödan.

Faktorer att överväga när man bestämmer den acceptabla FPS

Typ av spel

Innan du faktiskt kan fatta ett beslut angående din FPS-hastighet finns det många faktorer att tänka på. En av dem är den typ av spel du tänker spela. Varje spel är utvecklat för att arbeta med en viss konfiguration. Således måste du kryssa om detta på förhand.

Tempot i spelet

Spelets takt eller hastighet kan också vara en referenspunkt när man bestämmer den acceptabla FPS. Ju snabbare spelet är den högre ramen per andra sats du skulle behöva. Det är viktigt, så att du kan hålla koll på hastighetsaspekten i spelupplevelsen.

Uppdateringshastigheten på bildskärmen

Den sista faktorn att överväga är i detta fall specifikationen för din bildskärm. Med andra ord kommer uppdateringshastigheten på din bildskärm att ha en direkt anslutning, med den acceptabla FPS-hastigheten. Till exempel kommer en 60Hz-bildskärm endast att returnera 60 bilder per sekund. Medan en 120Hz bildskärm kan returnera 120 bilder varje sekund. Så även om du har den bästa CPU-modellen kanske det inte fungerar!

Saker som påverkar FPS-räntan

Systemhårdvara

Om du spelar ett snabbt tempo spel med en föråldrad CPU, kan det påverka din FPS-hastighet. Därför är specifikationen för din maskinvara lika viktig som GPU.

Grafik och upplösning

Närhelst du väljer en konfiguration som fokuserar mer på en hög upplösning. FPS-kursen sjunker automatiskt. Det beror på att dina resurser utnyttjas för att underlätta det höga visuella kvalitetskravet.

Kodoptimering och utveckling

Med varje passande år förändras utvecklings- och optimeringsprocessen för spel. Det är därför som om du försöker spela ett gammalt spel på din nuvarande generationens dator, kanske du inte har en högre bild per sekund.

Betydelsen av konsekvent FPS

För att undvika hög fluktuation

Nästan varje spelentusiast, kommer att rekommendera att en konstant FPS är bättre än en fluktuerad. Det beror på att det här kommer att låta dig hantera plötsliga droppar i hastigheten, vilket kan skapa problem när du spelar spel. För detta bör man föredra en konstant hastighet på 30 FPS, snarare än en fluktuerad 50-60 FPS.

Att hantera en situation-baserad droppe

Många av er kanske har märkt, placering eller situationsbaserade droppar i FPS. Med andra ord, när du tittar i en viss riktning eller går igenom en liknande situation, är det en plötslig minskning av spelets hastighet. Detta kan också minskas genom att du har en konstant FPS.

Den perfekta FPS-hastigheten för spel

Racing Spel

Om du älskar att spela racingspel kan den acceptabla hastigheten för dig vara cirka 30 FPS. Detta kan enkelt uppnås genom att använda vanliga hårdvaru- och grafikkort.

För första person shooters

Vid ett multiplayer-spel skulle den acceptabla FPS vara omkring 60 ramar per sekund. Samtidigt kan samma för en singelspelare vara cirka 50 FPS.

För tredje person spel

För att njuta av ett tredje personspel i sin fulla kapacitet kan du överväga att välja inställningar som ger dig en 45 FPS-hastighet. Sammantaget är den sak som spelarna kan mäta i slutet av denna skrivning att de inte behöver investera i toppmoderna system eller programvara för att njuta av ett spel helt!

Diskussion och kommentarer

Dela dina kommentarer
S
sara 2 years ago
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید
https://youmovise.com/
0 2
L
L3fth4nd3D 2 years ago
hi, I can not find your guid for ram
1 0
C
Cyber Consumer 4 years ago
Dear content creator,
Your page was so marvellous that it was soo helpful to me.
By the way keep up with the blog!
Good and useful to gamers like us..
I have a i5 9600k, gtx 1660 ti gpu with gigabyte z390 gaming x board!

YouTube content creator, - Cyber Consumer -
Follow me on Insta,
ww_cyber_consumer_ww
2 12
S
shapeoutline 4 years ago
@Cyber Consumer stop pluggin yo yt
3 0
I
Intel HD Graphics 4 years ago
Only 10-15 FPS ;-) Incredible sloooooowmoooootion.
BTW: Good article.
2 2