Upplösning VS Kvalitet: Påverkan på spelprestanda

Vad påverkar spelprestanda? Klarhet eller detaljer?

By on

Upplösning VS Kvalitet: Påverkan på spelets prestanda

En uppvärmd diskussion har alltid imploderat mellan spelare när det gäller upplösning mot kvaliteten på ett spel. Nästan varje spelare har sin egen preferens. Men en sak som vi alla håller med är att prestanda alltid är nyckeln till en bra spelupplevelse. En sak som kan glida är det faktum att upplösning och spelkvalitet går hand i hand. Dessutom kan även den minsta tweak i bildskärmsinställningen påverka resultatet. Därför är här en skrivning som diskuterar prestandakvalitetseffekter som orsakats på grund av olika upplösningskonfigurationer.

Hög upplösning och låg kvalitet

Med tanke på grafikkinställningen med hög upplösning och låg kvalitet. Här är några av skillnaderna, som du kommer att kunna märka under en spelsession.

1. Hög visuell kvalitet

När en spelare väljer en högupplöstupplösning som Ultra, kan de njuta av livlig visuell kvalitet. I spel som Call of Duty, Middle Earth eller The Witcher 3 är upplösningsförbättringen cirka 5% till 8%.

2. Låg FPS-takt

Eftersom dina hårdvara resurser huvudsakligen utnyttjas för att hålla fast vid den höga upplösningen, kompromissas prestanda i stor utsträckning och sålunda kan en högupplösningsinställning sänka din FPS med nästan 30%.

3. Beroende på GPU

En högupplöst PC-spelinställning kräver omfattande användning av din GPU. Det beror på att skärm- eller upplösningsinställningen har allt att göra med grafikkomponenten i hårdvaran. Det kan till och med resultera i flaskhalsar, på grund av överbehandling.

Låg upplösning och hög kvalitet

Kombinationen med låg upplösning och hög kvalitet ger en stabilare spelupplevelse. Här är några av de funktioner som du kan förvänta dig att se med en liknande grafikkonfiguration.

1. Låg visuell kvalitet

Oavsett om det är lågt eller medellång grafikkonfiguration är bildskärmen eller upplösningskvaliteten förhållandevis tråkig. Detta kan påverkas ytterligare beroende på faktorer som skärmstorlek, visningsavstånd och bildförhållande.

2. Hög FPS-takt

När upplösningen är satt till låg ökar maskinvarans prestanda automatiskt. Med andra ord kan ditt system producera en högre ram per sekund, vilket gör att du kan njuta av fart. För vissa spel är uppdateringshastigheten ett kritiskt element. Sålunda är denna kombination idealiskt föredragen.

3. Beror på GPU och CPU

Till skillnad från en hög upplösning och låg kvalitet, beror denna kombination på både GPU och CPU. Det utnyttjar både aspekterna av din hårdvara och ställer inte påtryck av omfattande bearbetning på samma. För att uttrycka det enkelt måste du ha en anständig specifikation för din hårdvara, speciellt CPU och GPU.

Vilken kombination är bättre?

1. Singelspelarspel

För en enda spelare kan båda alternativen vara bra. Det beror helt på spelets hastighet såväl som din personliga preferens. Därför anser vi att om du vill spela spel som City Builders and Strategies, skulle en högre upplösning vara ett bra val. Det beror på att dessa spel inte kräver en högre uppdateringshastighet.

2. Multiplayer Spel

När det gäller multiplayer-spel kanske du vill överväga en lägre upplösning. Den snabba fasen av dessa spel gör det kritiskt att ha en bra FPS-kurs. Genom att välja en konfiguration med låg upplösning kan din maskinvara fungera bättre. Övergripande väljer man mellan upplösningskvalitet och prestanda upp till en spelare. Således är beslutet baserat på dina spelupplevelse mål den perfekta lösningen.

Diskussion och kommentarer

Dela dina kommentarer
W
WUT 1 year ago
Confusing and not saying absolutely nothing, no tests, no benchmarks, congrats on your extra 1 view with this click-bait.
3 0
F
Fryuojjhg 2 years ago
dfggvv dfghhh fffg. dffgggg
3 0
S
Sakhile 4 years ago
This article is confusing. High resolution and low quality = ultra settings?
10 1