Vad du bör tänka på innan du köper ett grafikkort

Om du har planerat att uppgradera ditt system genom att köpa ett nytt grafikkort. Då finns det några viktiga faktorer att tänka på.

By on

Vad du bör tänka på innan du köper ett grafikkort

Den viktigaste delen av en spel-PC är grafikkortet. Även om ditt system eller datorn levereras med en integrerad GPU, kanske det inte räcker till för att underlätta visuellt intensiva krav på moderna spel. Dessutom verkar det som att med varje ny generation grafikkort tenderar spelutvecklare att öka sina hårdvarukrav för bättre spelkvalitet. Faktorer att tänka på innan du köper ett grafikkort Om du har planerat att uppgradera ditt system genom att köpa ett nytt grafikkort. Då finns det några viktiga faktorer som du måste överväga innan du kommer till ett beslut.

Utrymme och kylning

Värmen som produceras av en GPU är direkt relaterad till dess TDP-värde. När TDP-värdet är på den högre sidan kräver det en bättre kyldesign som kan vara större och kräver att ytterligare fans fördelar värmen jämnt. Detta kan ytterligare skapa problem om datorns fall inte har tillräckligt med utrymme för att passa så lång grafikkort. Dessutom måste din datorväska vara väl ventilerad med korrekt luftcirkulation, speciellt för avancerade grafikkort.

Kraftbehov

Nästan alla moderna mellanklass och avancerade grafikkort kräver en dedikerad nätaggregat för att fungera korrekt. Det är därför som innan du köper en GPU, bör du alltid kontrollera om du har tillräckligt med strömförsörjning för att driva upp grafikkortet. Några andra energirelaterade frågor som du behöver fråga dig är:
  • Hur mycket makt skulle det förbrukas under belastning?
  • Hur många AMPS kräver grafikkortet för att fungera?

Minne

RAM-minnet eller minnet på ditt grafikkort är en annan viktig faktor att tänka på. För att spela mest moderna spel är en 4 GB RAM tillräcklig. Men när du uppgraderar till ett modernt grafikkort bör du välja ett minne på minst 8GB. Detta gör att du kan visa ditt kort i framtiden och spara dig från att behöva uppgradera ofta.

Pålitlighet

Att köpa en GPU eller ett grafikkort kan vara mycket dyrt. Därför måste du också överväga driftsäkerhetsfaktorn. Till exempel, även användarna av NVIDIAs RTX 2080 Ti grafikkort var tvungna att möta några problem initialt, oberoende av sin kvalitets ranking. Grafikkort Värme Dessa problem inkluderade saker som plötsliga kraschar, artefakter eller kort som inte fungerar, och blå skärmar. Dessutom behöver du också fokusera på problem som kan påverka dina GPU-drivrutiner, fläktar och firmware. Hårdvaruförsäljarens varumärke rykte är också en viktig punkt att överväga.

Aktuell CPU-kapacitet

Tänk dig att du har köpt ett grafikkort av den senaste specifikationen. Men den CPU som du för närvarande har är en äldre modell. Vad händer i en sådan situation? Detta ökar möjligheten till flaskhalsar, vilket drastiskt minskar maskinens prestanda. Så se till att du kontrollerar din nuvarande CPU-kapacitet i jämförelse med den valda GPU-enheten. Med andra ord borde båda kunna ta samma mängd bearbetningsbelastning. Detta kommer att se till att du har en smidig spelupplevelse. Grafikkort CPU-flaskhals

Moderkortskompatibilitet

För att din GPU ska fungera måste den först vara kompatibel med moderkortet. Oavsett om du har ett integrerat eller ett dedikerat grafikkort, skulle du behöva en PCIe-port för att ansluta den nya. Det finns dock tre olika versioner av dessa luckor, varför kontrollera kompatibiliteten är ett måste. På samma sätt, innan du kan installera grafikkortet, måste du kontrollera om UEFI är klart. Eftersom de flesta GPU: er kommer dessa dagar med den nya funktionen. Ett äldre BIOS-system, tvärtom, kanske inte är kompatibelt med det moderna grafikkortet och kommer att resultera i en tom skärm.

Din budget

Slutligen! Din budget spelar också en avgörande roll när du väljer ett nytt grafikkort. Det beror på att du kanske måste uppgradera annan relaterad hårdvara som moderkort, CPU och PSU. Dessutom kan du till och med sluta investera i att köpa ett nytt datorfall med mer utrymme och korrekt luftflöde. Gaming PC I slutändan behöver en potentiell GPU-köpare komma ihåg att moderna mainstream-nivåkort kan också fungera underverk utan mycket besvär. Därför bör du överväga att undvika de senaste grafikkorten på grund av deras överdrivna pris och låga prestanda-värdeförhållanden. Ännu mer kan de kräva en mer extrema inställning och är mer benägna att processfel på grund av överhettning och svalare fel. Exempel på sådana grafikkort är NVIDIAs TITAN-serie och dual-GPU-enheter som AMDs Radeon 295x2 och NVIDIAs GTX 690.

Diskussion och kommentarer

Dela dina kommentarer
G
gpudb 1 year ago
check out detailes: https://gpudb.net/
1 0
G
gpudb 1 year ago
check out detailes: https://gpudb.net/
1 0