Rezoluția calității VS: impactul asupra performanței jocului

Ce afectează performanța jocului? Claritate sau Detalii?

By on

Rezoluția calității VS: Impactul asupra performanței unui joc

O discuție aprinsă a intrat întotdeauna între jucători atunci când vine vorba de rezoluție față de calitatea unui joc. Aproape fiecare jucător are propria sa preferință. Cu toate acestea, un lucru cu care suntem cu toții de acord este că performanța este întotdeauna cheia unei experiențe excelente de joc. Un lucru care vă poate schimba mintea este faptul că rezoluția și calitatea jocurilor merg mână în mână. În plus, chiar și cele mai mici modificări ale setării afișajului pot avea un efect asupra rezultatului performanței. Prin urmare, aici este o scriere care va discuta impactul calității performanței, cauzat de diferitele configurații de rezoluție.

Rezoluție ridicată și calitate slabă

Având în vedere setările de rezoluție înaltă și grafică de calitate scăzută; iată câteva dintre diferențele pe care le veți observa în timpul unei sesiuni de jocuri.

1. Calitate vizuală ridicată

Când un jucător optează pentru o configurație de înaltă rezoluție, cum ar fi Ultra, se pot bucura de o calitate vizuală asemănătoare vieții. În jocurile precum Call of Duty, Middle Earth sau The Witcher 3, îmbunătățirea rezoluției este de aproximativ 5% până la 8%.

2. Rata scăzută a FPS

Deoarece resursele hardware sunt utilizate în principal pentru a ține pasul cu rezoluția înaltă, performanța este compromisă într-o mare măsură și, astfel, o setare cu rezoluție înaltă poate să vă scadă FPS-ul cu aproape 30%.

3. Depinde de unitatea de procesare grafică

O setare de jocuri de înaltă rezoluție pentru PC necesită utilizarea extensivă a unității de procesare grafică. Aceasta se datorează faptului că setarea de afișare sau de rezoluție are tot de a face cu componenta grafică a hardware-ului. Poate chiar duce la blocaje, din cauza procesării excesive.

Rezoluție redusă și calitate ridicată

Rezoluția redusă și combinația de înaltă calitate oferă o experiență de joc mai stabilă. Iată câteva dintre caracteristicile pe care le puteți aștepta să le vedeți cu o configurație grafică similară.

1. Calitate redusă a imaginii

Indiferent dacă este mică sau o configurație grafică medie, calitatea afișajului sau a rezoluției este relativ plictisitoare. Acest lucru poate fi afectat în continuare în funcție de factori precum dimensiunea ecranului, distanța de vizionare, precum și raportul de aspect.

2. Rata de FPS înaltă

Ori de câte ori rezoluția este setată la nivel scăzut, performanța hardware-ului crește automat. Cu alte cuvinte, sistemul dvs. este capabil să producă o rată mai mare Frames-per-Second, care vă permite să vă bucurați de viteză. Pentru unele jocuri, rata de reîmprospătare este un element critic. Astfel, această combinație este preferată în mod ideal.

3. Depinde de GPU și CPU

Spre deosebire de setările de înaltă rezoluție și de calitate scăzută, această combinație depinde atât de GPU, cât și de procesor. Utilizează ambele aspecte ale hardware-ului tău și nu pune presiunea procesării extinse pe aceleași. Pentru a pune mai departe, ar trebui să aveți o specificație decentă pentru hardware-ul dvs., în special CPU și GPU.

Care combinație este mai bună?

1. Jocuri single player

Pentru un singur jucător, ambele opțiuni pot fi bune. Depinde complet de viteza jocului și de preferințele dvs. personale. Prin urmare, în opinia noastră, dacă doriți să jucați jocuri cum ar fi City Builders and Strategies, atunci o rezoluție mai mare ar fi o alegere excelentă. Acest lucru se datorează faptului că aceste jocuri nu necesită o rată de reîmprospătare mai mare.

2. Jocuri multiplayer

În cazul jocurilor multiplayer, vă recomandăm să luați în considerare o rezoluție mai mică. Faza rapidă a acestor jocuri face critică pentru a avea o bună rată FPS. Prin alegerea unei configurații cu rezoluție redusă, hardware-ul dvs. va putea să funcționeze mai bine. În general, alegerea între calitatea rezoluției și performanța este de până la un jucător. Astfel, luarea unei decizii bazate pe obiectivele dvs. de joc este soluția ideală.

Discuții și comentarii

Distribuiți comentariile dvs.
S
Sakhile 1 year ago
This article is confusing. High resolution and low quality = ultra settings?
8 0