Ce să ia în considerare înainte de a cumpăra o placă grafică

Dacă ați plănuit să vă actualizați sistemul achiziționând o nouă placă grafică. Apoi, există câțiva factori importanți de luat în considerare.

By on

Ce să ia în considerare înainte de a cumpăra o placă grafică

Cea mai importantă parte a unui PC de jocuri este placa grafică. Chiar dacă sistemul dvs. sau PC-ul vine cu un GPU integrat, este posibil să nu fie suficient de suficient pentru a facilita cerințele vizuale intensive ale jocurilor moderne. În plus, se pare că, cu fiecare nouă generație de plăci grafice, dezvoltatorii de jocuri tind să crească cerințele hardware pentru o mai bună calitate a jocurilor. Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o placă grafică Dacă ați plănuit să vă actualizați sistemul achiziționând o nouă placă grafică. Apoi, există câțiva factori importanți pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a ajunge la o decizie.

Spațiu și răcire

Căldura produsă de un GPU este direct legată de valoarea sa TDP. Ori de câte ori valoarea TDP este pe partea superioară, aceasta necesită un design mai bun de răcire, care ar putea fi mai mare și necesită ventilatoare suplimentare pentru distribuirea uniformă a căldurii. Acest lucru poate crea o problemă suplimentară, în cazul în care cazul computerului dvs. nu are suficient spațiu pentru a găzdui placa grafică lungă. În plus, carcasa computerului dvs. trebuie să fie bine ventilată, cu o circulație adecvată a aerului, în special pentru plăcile grafice de ultimă generație.

Cerinte de putere

Aproape toate cardurile grafice mid-range și high-end moderne necesită o conexiune dedicată pentru alimentarea cu energie electrică pentru a funcționa corespunzător. De aceea, înainte de a cumpăra un GPU, trebuie să verificați întotdeauna dacă aveți o sursă de alimentare suficientă pentru a porni acea placă grafică. Câteva alte întrebări legate de putere, pe care trebuie să le întrebați, sunt:
  • Câtă putere ar consuma sub încărcătură?
  • Cât de multe AMPS necesită pentru a funcționa placa grafică?

Memorie

Memoria RAM sau memoria plăcii grafice este un alt factor important de luat în considerare. Pentru a juca cele mai moderne jocuri, este suficientă o memorie RAM de 4 GB. Cu toate acestea, în timp ce faceți upgrade la o placă grafică modernă, ar trebui să alegeți o memorie de cel puțin 8 GB. Acest lucru vă va permite să dovediți în viitor cardul dvs. și vă va salva de la necesitatea de a actualiza frecvent.

Fiabilitate

Cumpărarea unui GPU sau a unei plăci grafice poate fi foarte costisitoare. Prin urmare, trebuie să luați în considerare și factorul de fiabilitate. De exemplu, chiar și utilizatorii placilor grafice NVXIA RTX 2080 Ti au fost nevoiți să facă față inițial câtorva aspecte, indiferent de calitatea acestora. Placă grafică de căldură Aceste probleme includ lucruri cum ar fi accidente bruște, artefacte sau cărți care nu funcționează și ecrane albastre. În plus, trebuie să vă concentrați și pe probleme care pot afecta driverele, fanii și firmware-ul GPU-ului. Reputația mărcii vânzătorului de hardware este, de asemenea, un punct crucial de luat în considerare.

Capacitatea curentă a procesorului

Imaginați-vă că ați achiziționat o placă grafică cu cea mai recentă specificație. Dar CPU-ul pe care îl aveți în prezent este un model mai vechi. Ce se va întâmpla într-o astfel de situație? Acest lucru va spori posibilitatea unor blocaje, ceea ce va reduce drastic performanța hardware-ului dvs. Deci, asigurați-vă că verificați capacitatea CPU curentă în comparație cu GPU-ul selectat. Cu alte cuvinte, ambele ar trebui să poată lua aceeași cantitate de încărcare de procesare. Acest lucru vă va asigura că aveți o experiență de joc fără probleme. Placă grafică pentru procesoare

Compatibilitatea plăcii de bază

Pentru ca GPU-ul dvs. să funcționeze, va trebui mai întâi să fie compatibil cu placa de bază. Indiferent dacă aveți o placă grafică integrată sau dedicată, aveți nevoie de un port PCIe pentru a conecta noul card. Cu toate acestea, există trei versiuni diferite ale acestor sloturi, motiv pentru care verificarea compatibilității este o necesitate. În mod similar, înainte de a putea instala placa grafică, trebuie să verificați dacă este pregătită pentru UEFI. Deoarece cele mai multe GPU-uri, aceste zile vin cu această caracteristică nouă. Un sistem BIOS mai vechi, dimpotrivă, poate să nu fie compatibil cu placa grafică modernă și va avea ca rezultat un ecran gol.

bugetul tău

În cele din urmă! Bugetul dvs. joacă, de asemenea, un rol crucial în alegerea unei noi plăci grafice. Aceasta se datorează faptului că este posibil să trebuiască să faceți upgrade la alte componente hardware, cum ar fi placa de bază, CPU și PSU. În plus, s-ar putea să ajungeți chiar să investiți în cumpărarea unui nou caz de calculator cu mai mult spațiu și un flux adecvat de aer. Gaming PC În cele din urmă, un potențial cumpărător de GPU trebuie să-și amintească faptul că cardurile moderne de nivel modern pot lucra, de asemenea, minuni fără prea multă greutate. Astfel, ar trebui să luați în considerare evitarea celor mai recente plăci grafice de ultimă generație datorită prețului lor exagerat și raportului scăzut de performanță-valoare. Cu atât mai mult, ele pot necesita o configurație mai excesivă și sunt mai predispuse la procesarea defecțiunilor din cauza supraîncălzirii și a răcirii. Exemple de astfel de plăci grafice sunt seria TITAN NVIDIA și unitățile dual-GPU precum Radeon 295x2 AMD și GTX 690 de la NVIDIA.

Discuții și comentarii

Distribuiți comentariile dvs.