Mitä harkita ennen grafiikkakortin ostamista

Jos olet suunnitellut päivittää järjestelmääsi ostamalla uuden näytönohjaimen. Sitten on joitakin tärkeitä tekijöitä.

By on

Mitä harkita ennen grafiikkakortin ostamista

Pelikoneen tärkein osa on näytönohjain. Vaikka järjestelmässäsi tai tietokoneessasi on integroitu GPU, se ei välttämättä riitä nykyaikaisten pelien visuaalisesti intensiivisten vaatimusten helpottamiseen. Lisäksi näyttää siltä, että jokaisen uuden grafiikkakortin sukupolven pelin kehittäjät lisäävät laitteistovaatimuksiaan parempaan pelilaatuun. Tekijät, jotka on otettava huomioon ennen grafiikkakortin ostamista Jos olet suunnitellut päivittää järjestelmääsi ostamalla uuden näytönohjaimen. Sitten on joitakin tärkeitä tekijöitä, jotka sinun on harkittava ennen päätöksen tekemistä.

Avaruus ja jäähdytys

GPU: n tuottama lämpö liittyy suoraan sen TDP-arvoon. Aina kun TDP-arvo on korkeammalla puolella, se vaatii paremman jäähdytyssuunnittelun, joka voi olla suurempi ja joka vaatii ylimääräisiä puhaltimia lämmön jakamiseksi tasaisesti. Tämä voi edelleen aiheuttaa ongelman, jos tietokoneen kotelossa ei ole tarpeeksi tilaa sen pitkän näytönohjaimen asentamiseen. Lisäksi tietokoneen kotelon on oltava hyvin tuuletettu asianmukaisella ilmankierroksella, erityisesti huippuluokan näytönohjaimissa.

Tehovaatimukset

Lähes kaikki modernit keskikokoiset ja huippuluokan grafiikkakortit edellyttävät erillistä virtalähdettä oikein. Siksi ennen GPU: n ostamista kannattaa aina tarkistaa, onko sinulla riittävä virransyöttö virran kytkemiseksi kyseiseen näytönohjaimeen. Muutamia muita tehoon liittyviä kysymyksiä, joita sinun täytyy kysyä itseltäsi:
  • Kuinka paljon energiaa se kuluttaa kuorman alla?
  • Kuinka monta AMPS: ää sinun grafiikkakorttisi vaatii?

Muisti

Grafiikkakortin RAM tai muisti on toinen tärkeä tekijä. Uusimpien pelien pelaamiseen riittää 4 Gt: n RAM-muistia. Kun päivität nykyaikaiseksi näytönohjainkortiksi, sinun on kuitenkin valittava vähintään 8 Gt: n muisti. Näin voit tulevaisuudessa todistaa korttisi ja säästää sinua päivittämästä usein.

Luotettavuus

GPU: n tai näytönohjaimen ostaminen voi olla erittäin kallista. Siksi sinun on otettava huomioon myös luotettavuustekijä. Esimerkiksi jopa NVIDIAn RTX 2080 Ti-näytönohjaimen käyttäjät joutuivat aluksi kohtaamaan muutamia kysymyksiä, riippumatta siitä, mikä on sen laatua. Grafiikkakortin lämpö Näitä asioita olivat esimerkiksi äkilliset kaatumiset, esineet tai kortit, jotka eivät toimi, ja sininen näyttö. Lisäksi sinun on myös keskityttävä ongelmiin, jotka voivat vaikuttaa GPU-ajureihin, faneihin ja laiteohjelmistoon. Laitteistotoimittajan tuotemerkin maine on myös ratkaiseva asia.

Nykyinen CPU-ominaisuus

Kuvittele, että olet ostanut viimeisimmän erittelyn grafiikkakortin. Mutta nykyinen CPU on vanhempi malli. Mitä tällaisessa tilanteessa tapahtuu? Tämä lisää pullonkaulojen mahdollisuutta, mikä vähentää laitteiston suorituskykyä huomattavasti. Varmista siis, että tarkistat nykyisen CPU-ominaisuuden verrattuna valittuun GPU: han. Toisin sanoen molempien pitäisi pystyä ottamaan sama määrä käsittelykuormaa. Tämä varmistaa, että sinulla on sileä pelikokemus. Grafiikkakortin suorittimen pullonkaula

Emolevyn yhteensopivuus

Jotta GPU toimisi, sen täytyy ensin olla yhteensopiva emolevyn kanssa. Olipa sinulla integroitu tai oma grafiikkakortti, tarvitset PCIe-portin, jotta voit liittää uuden. Näistä aikaväleistä on kuitenkin kolme erilaista versiota, minkä vuoksi yhteensopivuuden tarkistaminen on välttämätöntä. Vastaavasti ennen kuin voit asentaa näytönohjaimen, sinun pitäisi tarkistaa, onko se UEFI valmis. Koska useimmat GPU: t, näinä päivinä on tämä uusi ominaisuus. Vanhempi BIOS-järjestelmä ei välttämättä ole yhteensopiva nykyaikaisen näytönohjaimen kanssa ja johtaa tyhjään näyttöön.

Budjettisi

Lopuksi! Talousarviosi on myös keskeinen rooli, kun valitaan uusi näytönohjain. Se johtuu siitä, että saatat joutua päivittämään muita siihen liittyviä laitteita, kuten emolevyä, CPU: ta ja PSU: ta. Lisäksi voit jopa lopettaa investoinnin uuden tietokoneen kotelon ostamiseen, jossa on enemmän tilaa ja oikea ilmavirta. Peli PC Lopulta potentiaalisen GPU-ostajan on muistettava, että nykyaikaiset valtavirran kortit voivat myös tehdä ihmeitä ilman suurta vaivaa. Siksi kannattaa harkita uusimpien huippuluokan grafiikkakorttien välttämistä niiden liiallisen hinnan ja alhaisen suorituskyvyn suhteen vuoksi. Vielä enemmänkin, ne saattavat vaatia äärimmäistä asetusta ja ovat alttiimpia prosessin vikaantumiselle ylikuumenemisen ja jäähdyttimen vian vuoksi. Esimerkkejä tällaisista grafiikkakortista ovat NVIDIA: n TITAN-sarja ja kaksi GPU-yksiköt, kuten AMD: n Radeon 295x2 ja NVIDIA: n GTX 690.

Keskustelu ja kommentit

Jaa kommenttisi