Ψήφισμα VS Quality: Επιπτώσεις στην απόδοση του παιχνιδιού

Τι επηρεάζει την απόδοση του παιχνιδιού; Σαφήνεια ή Λεπτομέρειες;

By on

Ψήφισμα VS Quality: Επιπτώσεις στην απόδοση ενός παιχνιδιού

Μια έντονη συζήτηση έχει πάντα καταρρεύσει μεταξύ των παικτών όταν πρόκειται για την επίλυση σε σχέση με την ποιότητα ενός παιχνιδιού. Σχεδόν κάθε παίκτης έχει τις δικές του προτιμήσεις. Ωστόσο, ένα πράγμα με το οποίο όλοι συμφωνούμε είναι ότι η απόδοση είναι πάντα το κλειδί για μια μεγάλη εμπειρία παιχνιδιού. Ένα πράγμα που μπορεί να γλιστρήσει το μυαλό σας είναι το γεγονός ότι η ανάλυση και η ποιότητα των τυχερών παιχνιδιών συμβαδίζουν. Εκτός αυτού, ακόμη και η παραμικρή τσίμπημα στη ρύθμιση της οθόνης μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της απόδοσης. Επομένως, εδώ είναι μια εγγραφή που θα συζητήσει τις επιπτώσεις της ποιότητας των επιδόσεων, που οφείλονται στις διαφορετικές διαμορφώσεις διαχωρισμού.

Υψηλή ανάλυση και χαμηλή ποιότητα

Εξετάζοντας τη ρύθμιση γραφικών υψηλής ανάλυσης και χαμηλής ποιότητας. εδώ είναι μερικές από τις διαφορές που θα μπορείτε να παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παιχνιδιού.

1. Υψηλή οπτική ποιότητα

Όταν ένας παίκτης επιλέγει μια διαμόρφωση υψηλής ανάλυσης όπως η Ultra, είναι σε θέση να απολαύσει την ποιότητα της ζωής. Στα παιχνίδια όπως το Call of Duty, Middle Earth ή The Witcher 3, η βελτίωση της ανάλυσης είναι περίπου 5% έως 8%.

2. Χαμηλό ποσοστό FPS

Δεδομένου ότι οι πόροι υλικού σας χρησιμοποιούνται κυρίως για να συμβαδίζουν με την υψηλή ανάλυση, η απόδοση μειώνεται σε μεγάλο βαθμό και έτσι μια ρύθμιση υψηλής ανάλυσης μπορεί να μειώσει το FPS σας κατά σχεδόν 30%.

3. Εξαρτάται από τη GPU

Μια ρύθμιση παιχνιδιών υψηλής ανάλυσης απαιτεί εκτεταμένη χρήση της GPU σας. Είναι επειδή η ρύθμιση της οθόνης ή της ανάλυσης έχει πάντα να κάνει με το στοιχείο γραφικών του υλικού. Μπορεί ακόμη να οδηγήσει σε σημεία συμφόρησης, λόγω υπερβολικής επεξεργασίας.

Χαμηλή ανάλυση και υψηλή ποιότητα

Ο συνδυασμός χαμηλής ανάλυσης και υψηλής ποιότητας προσφέρει μια πιο σταθερή εμπειρία παιχνιδιού. Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να περιμένετε να δείτε με μια παρόμοια διαμόρφωση γραφικών.

1. Χαμηλή οπτική ποιότητα

Είτε είναι χαμηλή είτε με μεσαία γραφική παράσταση, η ποιότητα της απεικόνισης ή της ανάλυσης είναι συγκριτικά βαρετή. Αυτό μπορεί να επηρεαστεί περαιτέρω, ανάλογα με παράγοντες όπως το μέγεθος της οθόνης, η απόσταση προβολής, καθώς και ο λόγος διαστάσεων.

2. Υψηλό ποσοστό FPS

Όποτε η ανάλυση είναι χαμηλή, η απόδοση του υλικού αυξάνεται αυτόματα. Με άλλα λόγια, το σύστημά σας είναι σε θέση να παράγει μια υψηλότερη τιμή Frames-per-Second, η οποία σας επιτρέπει να απολαμβάνετε ταχύτητα. Για ορισμένα παιχνίδια, ο ρυθμός ανανέωσης είναι ένα κρίσιμο στοιχείο. Έτσι, αυτός ο συνδυασμός προτιμάται ιδανικά.

3. Εξαρτάται από τη GPU και την CPU

Σε αντίθεση με μια ρύθμιση υψηλής ανάλυσης και χαμηλής ποιότητας, αυτός ο συνδυασμός εξαρτάται τόσο από τη GPU όσο και από την CPU. Χρησιμοποιεί και τις δύο πτυχές του υλικού σας και δεν ασκεί την πίεση της εκτεταμένης επεξεργασίας στο ίδιο. Για να το βάλετε απλά, θα χρειαστεί να έχετε μια αξιοπρεπή προδιαγραφή για το υλικό σας, ειδικά CPU και GPU.

Ποιος συνδυασμός είναι καλύτερος;

1. Παιχνίδια ενός παίκτη

Για έναν παίκτη, και οι δύο επιλογές είναι καλές. Εξαρτάται εντελώς από την ταχύτητα του παιχνιδιού καθώς και από την προσωπική σας προτίμηση. Επομένως, κατά την άποψή μας, αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια όπως οι οικοδόμοι και οι στρατηγικές πόλης, τότε μια υψηλότερη ανάλυση θα ήταν μια μεγάλη επιλογή. Είναι επειδή αυτά τα παιχνίδια δεν απαιτούν υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης.

2. Παιχνίδια για πολλούς παίκτες

Στην περίπτωση παιχνιδιών για πολλούς παίκτες, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε χαμηλότερη ανάλυση. Η ταχεία φάση αυτών των παιχνιδιών καθιστά κρίσιμο το να έχετε ένα καλό ποσοστό FPS. Επιλέγοντας μια διαμόρφωση χαμηλής ανάλυσης, το υλικό σας θα είναι σε θέση να αποδίδει καλύτερα. Συνολικά, η επιλογή μεταξύ της ποιότητας και της απόδοσης της ανάλυσης εξαρτάται από έναν παίκτη. Έτσι, η λήψη απόφασης βάσει των στόχων της εμπειρίας σας στο παιχνίδι είναι η ιδανική λύση.

Συζήτηση και σχόλια

Μοιραστείτε τα σχόλια σας
W
WUT 1 year ago
Confusing and not saying absolutely nothing, no tests, no benchmarks, congrats on your extra 1 view with this click-bait.
3 0
F
Fryuojjhg 2 years ago
dfggvv dfghhh fffg. dffgggg
3 0
S
Sakhile 4 years ago
This article is confusing. High resolution and low quality = ultra settings?
10 1