Τι είναι οι οπισθοδρομικές λειτουργίες CPU ή GPU;

Παίρνετε απότομες σταγόνες πλαισίου; μπορεί να έχετε μια συμφόρηση.

By on

Τι είναι οι οπισθοδρομικές λειτουργίες CPU ή GPU;

Ως παίκτης συναντήσατε μια κατάσταση όπου η ταχύτητα του παιχνιδιού σας πέφτει ξαφνικά; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε συμφόρηση CPU ή GPU. Ο όρος "συμφόρηση" μπορεί να εξηγηθεί απλά ως ένας μηχανισμός απόφραξης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του υλικού σας. Εκτός αυτού, μπορεί ακόμη και να εμποδίσει την εμπειρία παιχνιδιού σας μειώνοντας το ρυθμό ανανέωσης. Εάν είστε νέοι στον όρο "Μικροσκοπήσεις", τότε αυτό το άρθρο είναι ένα must-read για σας. Εδώ θα εξηγήσουμε τους δύο βασικούς τύπους συνιστωσών συμφόρησης. Επιπλέον, θα τονίσουμε ακόμη και τους παράγοντες που τις προκαλούν και πώς μπορεί να βελτιωθεί.

Εμπλοκές CPU

1. Τι είναι αυτό;

Η CPU είναι ένα από τα κύρια συστατικά του υλικού σας. Χρησιμοποιείται για τη διεκπεραίωση και τη μεταφορά δεδομένων, προκειμένου να έχετε μια καλή εμπειρία παιχνιδιού. Ωστόσο, όταν μια CPU δεν είναι σε θέση να κάνει κάποια από τις εργασίες αρκετά γρήγορα, μπορεί να οδηγήσει σε μια καθυστερημένη κατάσταση. Αυτό είναι γνωστό ως συμφόρηση της CPU. Μερικά από τα παιχνίδια που μπορούν να λάβουν ένα χτύπημα λόγω της συμφόρησης της CPU είναι:
  • Πόλεις Skylines
  • Πολιτισμός V
  • Assassins Creed

2. Τι προκαλεί μια φραγή CPU;

Εκτός από τον προαναφερθέντα λόγο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Μία από αυτές είναι η διαμόρφωση της CPU σας σε σύγκριση με τη GPU. Εάν η CPU δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει με την ταχύτητα της GPU, θα παραμείνει πίσω και θα προκαλέσει μια συμφόρηση. Ένα παράδειγμα είναι η συγχώνευση μιας κάρτας γραφικών GTX 1080 Ti με επεξεργαστή 5ης γενιάς AMD A6. Έτσι, λέμε, η μάρκα, το μοντέλο, καθώς και οι προδιαγραφές της CPU, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε.

3. Πώς μπορεί να βελτιωθεί;

  • Με την αντιστοίχιση των προδιαγραφών της CPU με τη GPU.
  • Εξισορρόπηση του φορτίου επεξεργασίας που τίθεται στη CPU.

Προβλήματα GPU;

1. Τι είναι αυτό;

Μια κάρτα γραφικών του υπολογιστή είναι ένα άλλο στοιχείο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση ή φράξιμο. Μόνο αυτή τη φορά, βασίζεται αποκλειστικά στη GPU του συστήματος. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ανάλυση του παιχνιδιού και μπορεί επίσης να μειώσει δραστικά τον ρυθμό FPS. Η γενική ιδέα είναι η ίδια με τη συμφόρηση της CPU, η οποία επίσης δημιουργεί ένα καθυστερημένο αποτέλεσμα. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά παιχνίδια που μπορούν να επηρεαστούν από μια συμφόρηση της GPU:
  • Ο Πειραιώς 3
  • Θάνατος φωτός
  • Περιοχές των συνόρων 2

2. Τι προκαλεί μια φραγή GPU;

Ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο θα εμφανιστεί μια συμφόρηση της GPU οφείλεται στην υψηλότερη διαμόρφωση μιας CPU. Ακολουθεί ένα παράδειγμα για να εξηγήσουμε το ίδιο. Φανταστείτε ότι χρησιμοποιείτε τον τελευταίο επεξεργαστή Intel Core i7 8700 K. Ωστόσο, έχετε αντιστοιχιστεί με GPU GT 1030. Δεδομένου ότι ο επεξεργαστής είναι αρκετά ισχυρός για να μεταφέρει δεδομένα γρήγορα. Η παλιά GPU δεν θα είναι σε θέση να συμβαδίσει με την ταχύτητά της. Ως εκ τούτου, θα οδηγήσει σε μια συμφόρηση της GPU.

3. Πώς μπορεί να βελτιωθεί;

  • Με την αντιστοίχιση των προδιαγραφών της GPU με την CPU.
  • Εξισορρόπηση του φορτίου επεξεργασίας που τίθεται στη GPU.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε μια παρόμοια κατάσταση. Θυμηθείτε να έχετε υπόψη αυτά τα απλά γεγονότα για να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Συζήτηση και σχόλια

Μοιραστείτε τα σχόλια σας
S
Swack! 1 year ago
subscribe to Swack! on youtube!
0 3
I
Impostor 1 year ago
among us
1 0
A
Alex 2 years ago
This article is too superficial. It basically says if the CPU is much weaker than the GPU, it will cause a bottleneck and vice-versa.
I was hoping to find out how to identify a CPU bottleneck from a GPU one and what game settings to change to address either.
6 0
T
test 4 years ago
ssddfsz sqd
10 1